Julkisen sektorin seminaari Turussa 13.6.2017

Julkisen sektorin seminaari Turussa 13.6.2017

Asianajotoimisto Roihun Turun toimiston järjestämässä julkisen sektorin toimijoille suunnatussa seminaarissa tutustuttiin uuden hankintalain keskeisiin kohtiin ja perehdyttiin työnantajan oikeuksiin, velvollisuuksiin ja työkaluihin alisuoritustilanteissa.

Puheenvuorossaan asianajaja, varatuomari Anssi Kriikkula esitteli käytännönläheisiä lähestymistapoja uuteen lakiin. Laki on tuonut osaksi helpotuksia ja täsmennyksiä aikaisempaan verrattuna, mutta lain velvoitteet on edelleen syytä selvittää tarkasti jo hankintojen suunnitteluvaiheessa. Vilkkaasti keskusteleva seminaariväki pohdiskeli, mitä uudistukset kuten innovaatiokumppanuus tulevat käytännössä tarkoittamaan.

Asianajaja, varatuomari Matleena Engblom käsitteli alisuoritustilanteisiin liittyvää juridiikkaa ja hr-haasteita monesta näkökulmasta. Onko ongelmatilanne työoikeudellinen vai työnjohdollinen? Mitkä ulkoiset häiriötekijät voivat huonontaa työsuoritusta? Myös tämä aihe kirvoitti vauhdikasta keskustelua. Engblom selosti käytännön tilanteihin perustuen myös työntekijöiden kokemuksia näistä ristiriitatilanteista.

Kiitos osallistujille hienosta iltapäivästä ja ajatuksia herättävästä keskustelusta!

 

FinlandEnglish