Joona Tapio

Perhevarallisuusoikeus

Joona Tapio

Lakimies, oikeustieteen maisteri, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja

joona.tapio@roihulaw.fi
+358 50 345 9576

Joona Tapiolla on noin viiden vuoden kokemus asianajotoiminnasta erityisesti perhe- ja perintöoikeuden alalta. Joona hoitaa toimistossamme erilaisia yksityishenkilöiden toimeksiantoja erityisesti perhevarallisuusoikeuden saralla. Joonalla on myös kaupanvahvistajan pätevyys.

Joona laatii asiakkaillemme erilaisia asiakirjoja, kuten avioehtosopimuksia, edunvalvontavaltuutuksia, lahjakirjoja, testamentteja, perukirjoja sekä ositus- ja perinnönjakosopimuksia. Joona toimii myös asiakkaidemme asiamiehenä ja avustajana ositus- ja perinnönjakoprosesseissa sekä lapsioikeudellisissa prosesseissa. Joona toimii myös käräjäoikeuden määräämänä pesänjakajajana avioero-osituksissa sekä pesänselvittäjänä ja -jakajana kuolinpesissä.

Ennen siirtymistään toimistoomme, Joona on työskennellyt noin viisi vuotta pienessä asianajotoimistossa perhe- ja perintöoikeuden, rikosoikeuden, vahingonkorvausoikeuden ja muiden, pääasiassa yksityishenkilöiden toimeksiantojen parissa.

Hoitaessaan toimeksiantoja, Joona selkiyttää asiakkaille juridisia ongelmia selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla, varmistaen, että jokainen asiakas palvellaan henkilökohtaisesti ja käytännönläheisesti.

Joona avustaa asiakkaitamme kokemuksella oikeudenkäynneissä eri oikeusasteissa yleisissä ja hallinnollisissa tuomioistuimissa.

Joona työskentelee Tampereen ja Helsingin toimistoillamme.

Erityisosaaminen

Perhevarallisuusoikeus (lapsioikeus, avioliitto – oikeus, perintöoikeus, perintöverosuunnittelu)
Oikeudenkäynnit, riidanratkaisu

Koulutus

Asianajajatutkinto 2020
Oikeustieteen maisteri Lapin yliopisto 2020
Vaihto-opiskelija, Utrecht University, Utrecht, Alankomaat, 2019

Työkokemus

Asianajotoimisto Roihu Oy, lakimies 2023 –
Asianajotoimisto Tapio Mäkelä Oy, lakimies 2020 – 2022
Asianajotoimisto Tapio Mäkelä Oy, lakimiesharjoittelija 2017 – 2020

Kielitaito

suomi, englanti