Lakimies, oikeustieteen maisteri

Juha Myllyoja

Tietosuoja, IPR- ja ICT-juridiikka

Kuka on Juha?

Juhalla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus erityisesti tavaramerkkien ja muotoilun suojaamisesta Suomessa ja kansainvälisesti. Ennen Roihulle tuloa hän on palvellut asiakkaitaan kahden vuoden ajan omassa yrityksessään. Aiemmin hän on työskennellyt 18 vuoden ajan Suomen johtavan tavaramerkki- ja patenttitoimiston palveluksessa sekä uran alussa tavaramerkkilakimiehenä Patentti- ja rekisterihallituksessa.

Juha on vuosien varrella edustanut Suomessa kansainvälisesti merkittäviä yhtiöitä (mm. S&P 500 ja Nasdaq 100 -yhtiöitä) sekä suomalaisia listattuja yhtiöitä näiden immateriaalioikeuksiin liittyvissä hakemus-, sopimus- ja riita-asioissa Suomessa ja ulkomailla. Tehtäviin on kuulunut myös IPR-alan strategista suunnittelua, konsultointia, neuvontaa ja koulutusta sekä muuta edustamista lakiasioissa. Myös kasvuyritysten ja muiden pienempien yhtiöiden IPR-asiat ovat olleet alusta asti Juhan työpöydällä.

Juha vastaa Roihun IPR-praktiikasta ja neuvoo asiakkaitamme immateriaalioikeuksien suojaamiseen, puolustamiseen ja kaupallistamiseen liittyvissä kysymyksissä. Juhan pitkäaikainen kokemus tavaramerkkien ennakkotutkimuksista, kansainvälisten valvontapalveluiden hyödyntämisestä sekä mallien uutuustutkimuksista tuo asiakkaillemme lisäarvoa menestyksellisten suojausten muodossa. Käytettävät työkalut mahdollistavat myös tehokkaan toimiala- ja kilpailijaseurannan. Juhan palveluihin kuuluvat IPR-alan strateginen suunnittelu, konsultointi, neuvonta ja koulutus.

Lisäksi tavaramerkkeihin ja malleihin liittyvät asiantuntijalausunnot loukkaustapauksissa, tuoteväärennösten torjunta sekä IPR-liitännäiset sopimukset ja edellä mainittuihin liittyvät oikeudenkäynnit kuuluvat Juhan palveluvalikoimaan. Hän avustaa asiakkaitamme myös erilaisiin transaktioihin liittyvissä IPR-kysymyksissä ja työsuhteisiin liittyvissä IPR-asioissa.

Juha rakastaa musiikkia klassisesta musiikista tuhtiin Chicago-bluesiin ja soittaa bluesharppua kovaa ja korkealta.

Erityisosaaminen

Koulutus

OTM, Lapin yliopisto 1994

Työkokemus

Asianajotoimisto Roihu Oy, IPR-lakimies 2024–
Viestintäilme Oy/Hit Factor, osakas, IPR-lakimies 2021-2023
Kolster Oy Ab, IPR-lakimies 2003-2021
Patentti-ja rekisterihallitus, tavaramerkkilakimies 1994-2003

Kielitaito

suomi,  englanti, ruotsi

Background

Tutustu ihmisiin

On meitä muitakin!

Asiantuntijat